torstai 5. marraskuuta 2009

teaterinukke työn alla


syntymässä on uusi nukke. hänen työnimensä on Ilona, koska hänestä tulee minulle ihan oma kaveri ja häntä en joudu antamaan pois. olen aiemmin tehnyt 2 teatterinukkea, kumpikin Taitopajalla tehtyjä tilaustöitä ja nyt siis uusissa kodeissaan. ikävä on, muttei auta. siinä on huonot puolensa että tekee töitä sydämellä mutta eihän sitä muuten voi :)

aloitin työstämisen muovaamalla kasvot ja siitä sitten lähti idea ja TUNNE millainen tyyppi on syntymässä. hänestä tulee positiivinen, kurvikas tyttö-naisnukke jolla on hyvä sydän ja aina hyväntyylisia ja kannustavia letkautuksia sanottavana.


ilonan kasvot ovat paperinen ''naamio''. muovasin kasvot plastoliinista, otin niistä kipsimuotin ja painelin muottiin ekovillamassaa. negatiivinen muotti jäljentää loistavasti alkuperäiset muodot! naamion päälle levitin puukittiä jota vuoroin hioin, vuoroin lisäsin ja taas hioin ja lisäsin saadakseni sileän, huolitellun pinnan. takaraivon tein niin että muovasin savesta muodon, laminoin voimapaperikerroksia päälle ja kaiversin paperin kuivuttua saven pois. pään osat liitin yhteen laminoimalla paperilla. ja taas kittiä päälle


silmät ovat erilliset pallot kiinnitettynä pään sisälle ennen pään kokoamista. veistin ja hioin styroksipallot jotka laminoin ja liitin silmäkuoppien taakse. nyt pitäisi alkaa työstää korvia kun pää on kasassa. mietin että kokeilen niihin Super Sculpeyta joka on pyörinyt kaapeissa jonkin aikaa.


kovimman työn alla ovat tällä hetkellä kädet. niissä on sisällä rautalankakehikko jotka olen laminoinut voimapaperilla ja vain alkanut lisätä muotoa ryttäämällä sanomalehtipaperia rungon päälle. haluaisin saavuttaa semisti ihmismäisen lopputuloksen mutta kädet ovat aina yhtä vaikeat ja tuskalliset veistää. tuskaa ja sinnikkyyttä niin ehkä niistä tulee tyydyttävät :)

pahoittelen että kuvat ovat niin huonolaatuisia, mun kamera on iäisyyden vanha. enkä edes osaa käyttää kaikkia asetuksia joihin olisi voinut tutustua ohjekirjasta silloin kun se vielä oli tallessa.... kuitenkin, on ilo dokumentoida työtään ja olenkin ihan koukussa Ilonan tekoon tällä hetkellä, vähän väliä pitää käydä jotain osaa rapsuttelemassa :D

1 kommentti: